tonaring lek i sand

Barn och unga

Social utveckling är en resurs för dig som arbetar med barn och unga i Göteborg. Vi arbetar med frågor kring mobbning, social emotionell träning, sexualitet och relationer samt alkohol, narkotika och tobak.

Genom oss kan du ta del av rapporter, lästips, statistik och forskningsinformation som rör barn och unga. I menyn till vänster hittar du mer detaljerad information om hur vi arbetar med frågorna och material från tidigare kurser.
Cyberbullying - en konferens om nätmobbning
Det är inte ofta vi får möjlighet att lyssna till så många internationellt erkända forskare inom mobbningsområdet på en och samma dag. Men Cyberbullying samlar storheter som Peter Smith, Dan Olweus och Christina Salmivalli. Från Sverige medverkar exempelvis professor Ann Frisén från psykologiska institutionen vid Göteborgs universitet, Friends generalsekreterare Lars Arrhenius och Sveriges barn- och elevombud Caroline Dyrefors Grufman.
Läs mer och anmäl dig på www.cyberbullying.se

Bli mentor i START och Stegen

Nu har du möjlighet att anmäla intresse för att gå en mentorsutbildning i START och Stegen.

Läs mer

Flera spännande kurser och nätverksträffar

Vi erbjuder flera intressanta kurser och nätverksträffar inom olika områden som rör barn och unga. Kurserna är kostnadsfria.

Läs mer
Råd till skolan för att motverka nätmobbning

Genom Social utveckling kan du som arbetar i skolan få stöd för att motverka mobbning och kränkningar på nätet.

Läs mer


Har du varit på kurs hos oss?

Här hittar du bildspel och dokumentation från föreläsningar, kurser, seminarier och konferenser som Social utveckling arrangerat eller varit delaktiga i.

Läs mer


Vi kommer till er

Vill ni boka en föreläsning om hur man kan arbeta mot mobbning? Funderar ni på att införa Olweusprogrammet? Social utveckling erbjuder skräddarsydda föreläsningar och kurser.

Läs mer


Fakta och forskning - Barn och unga

Vi har samlat fakta, forskning, rapporter, översikter och statistik som berör barn och ungas hälsa. Läs även om bakgrunden till dagens förbyggande och främjande arbete.

Läs mer